Nauloja koko rahalla

Pohja

Sopivan tontin löytäminen oli aika työlästä, sillä myyjät odottivat vielä laman alussakin hintojen nousua. Tämä sitten osoittautui meille sopivaksi paikaksi: ei missään korvessa ja tilaa riittävästi eli lähes hehtaari.Talo tehtiin keskellä olevan pienen kumpareen taakse rinteeseen.

Talon alta hävisi parisenkymmentä täysikasvuista puuta. Enemmänkin olisi kannattanut kaataa tulevien töiden helpottamiseksi. 

Lavosen pappa traktoreineen kaivoi perustusten alta saven kovaan moreeniin asti maaperätutkimuksen suosituksen mukaisesti;  rakennusvalvonta olisi täällä kelpuuttanut kuivan savikerroksenkin päälle rakentamisen. 

Lapiolle jäi vielä paljon siistimistöitä.

Takana on itäseinän, keskellä kantavan väliseinän ja edessä eteläseinän monttua.

Anturamuotin teossa olivat mukana myös veli ja veljen pojat. Anturamuotti muistutti lohiporrasta ja lopullinen perustuskin on monimutkainen, sillä rinnetalomme etu- ja takaosan välinen korkeusero on 1,2 m, ja vaakatasossakin perustukseen tuli kaikenlaisia kulmia ja mutkia.

Kaivumassat olivat vielä montun äärellä, joten betoninpumppausauto ei päässyt aivan muotin luo. Letku sentään riitti juuri ja juuri.

Pieni talkooporukka valoi anturat.